jest wiele sposobów na zakwasy ale według mnie to goracy/zimny prysznic na zmiane a najlepszym sposobem jest napuscic sobie goracej wody do wanny i wsypac sole do kompieli - sa one niedrogie. Kup sobie taka sól nalej wody i wsyp - na zakwasy znakomite!!! :) P.S Oczywiscie polez w tym troszke :)
kiedyś cos słyszałem że rodzynki na zakwasy są dobre, ale wątpie w to;]
ja lubie mieć zakwasy, przynajmniej wiem ze dobrze poćwiczyłem..=]
Dla mnie najlepszym sposobem na zakwasy jest rozciąganie mięsnia ćwiczonego przed w trakcie i po treningu
ja osobiscie kocham zakwasy :) dopoki mam zakwasy na klacie czuje ze ja mam,jak znikaja ,ona tez znika razem z nimi XDDDD
hehe boyy, widze ze Ty tez doceniasz piękno zakwasów :D swoj ziom! :D
zakwasy sa wynikiem wysilku ale i nieprawidlwoego oddychania podczas treningu... zakwasy pwostaja wtedy gdy do meisni podczas wysilku jest za malo tlenu dostarczane ... naucz sie odddcyhac czyli np do momentu napiecia nabierasz powietrza a gdy juz ruch dojdzie do konca wypuszczazpowietrze... sproboj tego... odrazu mowie to nie jest łatwe ale z czasem wejdzie w krew... ale zakwasy tez nie sa zle w koncu po tem sa przetwarzane na glukoze czuli pozytek z nich jest :D
By zminimalizować zakwasy nie należy spożywać węglowodanów prostych bezpośrednio po treningu.