Witam Aniu z Krakowa :) co do pracy jako tłumacz tekstów to nie mam wiele informacji, ale moje siostra pracuje jako tłumacz w jednym z biur w Krakowie. Jak chcesz to później jak będzie miała wolnego trochę to odpowie na Twoje pytania. Miło witać kolejną dziewczynę na forum :) Zarejestruj się jeszcze :p
Jestem doktorantką psychologii, spędziłam 3 lata w Glasgow, pracuję w kilku krakowskich biurach tłumaczeń (na umowy o dzieło) jako tłumacz specjalistyczny j. angielskiego. Muszę przyznać, że poziom świadczonych usług jest bardzo rożny, niektóre biura rażą niestarannością i przekraczaniem terminów. Na pewno do tłumaczeń technicznych i naukowych mogę polecić biuro Mediana (http://tlumaczenia-biuro.pl - wiem że pracuje tam wiele osób z tytułami naukowymi, nie są to tłumacze z przypadku.
Sama chciałabym pracować jako tłumacz, ale dopiero będę kończyła studia na filologii Angielskiej i zobaczymy co dalej z tym zrobię