zapomniałem hasła

Pozycjonowanie stron www Zwiększ zyski swojej firmy dzięki pozycjonowaniu w Google. Płatność tylko za efekty!

Projektowanie stron Kompleksowa realizacja projektów internetowych. CMS, Portale, Sklepy

dysk zewnętrzny 320 GB

Wysłana - 10-30-2009, 10:43
majdan
Junior Member

Szukam taniego i sprawdzonego dysku zewnętrznego. Kupiłem niedawno na allegro niby nowy, ale spadł mi wraz z plecakiem i od tego czasu nie działa. Możliwości zwrotu też nie mam dlatego rozglądam się za czymś w niedrogim e-sklepie. Znalazłem na wasserman.pl PQI Dysk HDD H550 2,5" 320GB USB Turbo Boost Black za 269 zł. Cena wydaje mi się przystępna, tylko szczerze powiem że nic o takim dysku nie słyszałem (w sumie to ekspertem w tej dziedzinie nie jestem :). Jego specyfikacja (najważniejsze rzeczy):
- dysk twardy: SATA 2.5” 5400RPM Bufor: 8MB
- pojemność: 320GB
- szybkość:
- odczyt 38MB/s
- zapis 40MB/s
- interfejs: USB 2.0
- system operacyjny: Windows 98SE / ME / 2000 / XP / Vista/Mac9.X/MAC10.X
- wymiary: 127.5(dł.) x 81(szer.) x 16.4(wys.) mm
- zasilanie: 5V / 2A poprzez port USB
- temperatura:
- Pracy: 0-65 oC
- Przechowywania: -20-75 oC
- oprogramowanie:
- TurboHDD USB

Wysłana - 10-30-2009, 11:10
Binta3
Senior Member

Również za wiele nie słyszałem o takim dysku, ale jak zamieściłem specyfikację to niby wszystko ładnie wygląda. Cena tak jak napisałeś bardzo porządna, tylko najbardziej niepokoi mnie to że ta firma jakaś mało znana. Chociaż do czego potrzebny jest Ci ten dysk zewnętrzny ?

Wysłana - 10-30-2009, 11:18
majdan
Junior Member

No właśnie cena jest spoko, tylko nie słyszałem o tej firmie nigdzie. Dysk jak wiadomo potrzebny mi do gromadzenia filmów, muzy no i zdjęć. Moja kobieta jest "Wschodzącą gwiazdą" w tej dziedzinie :p .

Wysłana - 10-30-2009, 11:25
Binta3
Senior Member

Aha rozumiem, ale będziesz go narażał na jakieś wstrząsy itd ? Wspinaczki górskie, długie podróże w pociągach, czy tylko do znajomych i z powrotem ? :D bo to też jest ważne ;)

Co do firmy to postaram się zagadać ze znajomym który pracuje w sklepie komputerowym, ale to dopiero na wieczór ok ? :D

Wysłana - 10-30-2009, 11:31
Gratek21
Senior Member

Rozumiem, że Tobie chodzi dokładnie o ten dysk:
http://www.allegro.pl/item790406403_...rbo_boost.html

? na allegro jest tańszy jak coś ;)

a nie chciałbyś takiego dysku ?
http://www.allegro.pl/item786202470_...2_5_skora.html

ja dokladnie mam tego Samsung i ponad rok jestem zadowolony z niego

Wysłana - 10-31-2009, 17:40
majdan
Junior Member

Wiesz tak jak pisałem wyżej wolałbym nie kupować na allegro, bo to już mój drugi nieudany zakup. No i właśnie na tym wasserman.pl znalazłem całkiem niedrogi. Tylko ta nieznana firma.
Raczej nie będzie on narażony na zbytnie niebezpieczeństwa. Tzn poprzedni też nie był narażony na długie podróże czy wstrząsy, spokojnie leżał sobie w plecaku a i tak glebę zaliczył. :p

Wysłana - 11-02-2009, 07:18
numkson
Senior Member

Znaczy na pewno nie będzie to robiło różnicy czy zakupisz dysk na allegro czy w sklepie internetowym. I tak masz gwarancję na te produkty ;) przecież dysk z wassermana po upadku tak samo by uległ awarii ?

Wysłana - 11-02-2009, 09:16
Gratek21
Senior Member

Według mnie najlepiej będzie Ci kupić normalnego Samsunga np. i to nie masz się co bać na allegro kupować :)

Wysłana - 11-03-2009, 11:10
majdan
Junior Member

To ja chyba trafiłem na jakiegoś nieuczciwego sprzedawcę, bo poprzedni dysk z allegro nie mogłem zwrócić, a nie chciałem poruszać tej sprawy aż przez portal allegro. Dobrze że choć nie była to jakaś mega kwota i liczę że jak wróci mój znajomy z Anglii to mi go jednak przywróci do życia. Ale zanim to muszę mieć nowy.
Mówisz Samsung?? A jak wygląda jego specyfikacja, porównywalna do tego dysku z wasserman.pl? No i cena? Który konkretnie model byś polecił? Najwyżej poszukam gdzieś indziej. Na allegro to mogę kupić już teraz ca najwyżej myszkę;)

Wysłana - 11-03-2009, 11:23
numkson
Senior Member

Ale Majdan to chciałeś na gwarancję zwrócić dysk który CI upadł ? czy jakiś poprzedni ?

Szybka odpowiedź

Skocz do Forum